Uvećana tudja nega i pomoć

U ovom blogu ćete saznati šta je uvećana tudja nega i pomoć i kako da ostvarite pravo na uvećanu tudju negu.

Šta je Uvećana tuđa nega (uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica)?

Da biste ostvarili pravo na uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica, morate već biti korisnik tuđe nege, o kojoj smo gore pričali.

Ovo pravo može se ostvariti i odmah (u jednom postupku, kada zahtev podnesete preko centra za socijalni rad), pod uslovom da Komisija PIO fonda, koja obavlja veštačenje, istovremeno proceni da Vam je potrebna tuđa nega, kao i da imate telesno oštećenje u visini od 100% po jednom osnovu ili bar dva telesna oštećenja od po minimum 70%.

Ako želite da ovde uvek pronađete tačne informacije za tuđu negu i pomoć, kao i njen iznos KLIKNITE odmah na jednu od slika ispod!

Da se vratimo na prvu mogućnost. Ukoliko ste već korisnik tuđe nege (bilo preko centra za socijalni rad ili preko Fonda PIO) zahtev za uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica podnosite nadležnom centru za socijalni rad sa sledećom dokumentacijom:

  • Fotokopija rešenje Fonda PIO o ostvarenom pravu na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica
  • očitana lična karta i
  • medicinska dokumentacija novijeg datuma.

Centar će Vaš zahtev sa pratećom dokumentacijom proslediti nadležnoj Komisiji PIO fonda radi veštačenja telesnog oštećenja. Kada obavi veštačenje Komisija će Centru da dostavi svoju Ocenu, nalaz i mišljenje. Na osnovu tog nalaza, u kom je navedeno da li postoji telesno oštećenje kod podnosioca zahteva i kom procentu, centar za socijalni rad donosi svoje rešenje, na koje se može izjaviti žalba.

Ako tražite kvalitetan i siguran starački dom za sebe ili svoje najmilije sve potrebne informacije i domove za stare možete pronaći klikom na sledeće stranice:

Domovi za stare Beograd

Domovi za stare u Srbiji

Ako već niste, a želite da ovde uvek pronađete tačne informacije za tuđu negu i pomoć, kao i njen iznos KLIKNITE odmah na jednu od slika ispod!

Koliki je iznos tudje nege i pomoći

Kliknite na dugme ispod i saznajte koliki je iznos tudje nege i pomoći.

Iznos tudje nege

Dokumentacija potrebna za tudju negu

Uslovi, dokumentacija, gde se podnosi zahtev, procedura ... apsolutno sve o tome šta je i kako ostvariti pravi na tudju negu.

Tudja nega - Saznajte više

Podelite tekst:

Nikola Jevtić

Autor, dipl. pravnik

Subscribe
Notify of
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Ostavite Vaš komentar.x