Trajna socijalna pomoć

Šta je trajna socijalna pomoć, a šta vremenski ograničena socijalna pomoć?

Trajna ili stalna socijalna pomoć je pomoć koju pojedinac ili porodica ostvaruje tokom čitave godine, odnosno svih 12 meseci godišnje.

Ono što je ovde bitno je da nosilac prava za socijalnu pomoć ima obavezu da se svake godine u maju mesecu javlja centru za socijalni rad kako bi se izvršila revizija ovog prava. 

Ograničena socijalna pomoć je pomoć koja se ostvaruje na period od najduže 9 (devet) meseci u toku jedne kalendarske godine.

Ako želite da ovde uvek pronađete tačne informacije o socijalnoj pomoći, kao i njen iznos KLIKNITE odmah na jednu od slika ispod!

Ako tražite kvalitetan i siguran starački dom za sebe ili svoje najmilije sve potrebne informacije i domove za stare možete pronaći klikom na sledeće stranice:

Domovi za stare Beograd

Domovi za stare u Srbiji

Ko će ostvariti trajnu, a ko ograničenu novčanu socijalnu pomoć?

Trajnu novčanu socijalnu pomoć će ostvariti pojedinac koji je nesposoban za rad ili porodica gde su svi članovi nesposobni za rad ili porodica gde je 50% ili više od 50% članova nesposobno za rad.

 

Šta to znači?

 

Na primer, porodica koja se sastoji od roditelja i dvoje maloletne dece će ostvariti socijalnu pomoć tokom cele godine (trajnu) zato što su roditelji obično radno sposobna lica, a deca su radno nesposobna, jer su maloletna.

S obzirom da se ovakva porodici sastoji od 50% članova koji su radno sposobni, a 50% članova su radno nesposobni, ova porodica će ostvariti pravo na neograničenu odnosno stalnu ili trajnu novčanu socijalnu pomoć.

 

Suprotno ovome, pojedinac koji je radno sposoban, odnosno porodica u kojoj je više od 50% članova radno sposobno, ostvariće pravo na ograničenu novčanu socijalnu pomoć u periodu od 9 meseci u toku jedne kalendarske godine.

Ako već niste, a želite da ovde uvek pronađete tačne informacije o socijalnoj pomoći, kao i njen iznos KLIKNITE odmah na jednu od slika ispod!

Izračunajte sami visinu socijalne pomoći!

Kalkulator za socijalnu pomoć

Kompletan vodič za socijalnu pomoć

Uslovi, dokumentacija, ograničena ili trajna... apsolutno sve o tome šta je i kako ostvariti socijalnu pomoći.

Sve o socijalnoj pomoći

Podelite tekst:

Nikola Jevtić

Autor, dipl. pravnik

Subscribe
Notify of
guest
7 komentara
najnovije
najstarije
Inline Feedbacks
View all comments

Nikola Jevtić

Autor, dipl. pravnik

*Izvor: www.ugcb.rs/dokumentacija-za-prijem-u-dom/

Pomozite nam da pomognemo drugima!

Molimo Vas da pre nego što ostavite komentar ili postavite pitanje javno podelite post ispod klikom na dugme “Share” (Podeli).

Na taj način ćete pomoći i drugima da dobiju odgovore na pitanja koja ih zanimaju.

Hvala Vam na podršci!

7
0
Ostavite Vaš komentar.x